• 25 januari 2024

Je passies, kwaliteiten en successen verbinden aan keuzes, is de sleutel voor een nieuwe koers.

Wat was voor jou aanleiding om hulp in te roepen?
“ Ik stond toen al een tijdje voor een aantal uitdagingen. Als zangcoach waren mijn inkomsten wisselend vooral ook omdat jongeren steeds lastiger enthousiast te maken zijn voor zangles. Meer vastere inkomsten waren ook welkom. Maar hoe? Misschien zou een opleiding nieuwe deuren voor me openen. Mijn behoefte om hier eens met iemand over te sparren werd steeds groter want mijn gedachtegang maakte steeds hetzelfde cirkeltje”

Hoe kwam je in contact met je loopbaancoach?
“Op de site van Noloc ging ik op zoek naar een loopbaanadviseur in de buurt en kwam uit op de website van ‘Angela van Berkel Coaching en Advies’. Deze toonde een collage van heel herkenbare vragen die direct mijn aandacht trokken. Het gaf me meteen een persoonlijk gevoel in combinatie met betrokkenheid, zakelijkheid en doelgerichtheid. Dit kwam overeen met de praktijk: Angela is een erg goede luisteraar. Ze heeft een scherpe geest en een ‘open mind’. Ze stelt je op je gemak en is tegelijkertijd niet bang om kritische vragen te stellen.”

Waar hebben jullie tijdens de gesprekken aandacht aan besteed?
“Mijn drijfveren, interesses, kwaliteiten en competenties kwamen uitvoerig aan bod. Door over jezelf te praten, krijg je beter zelfinzicht en kun je je werk en leven in beweging zetten. Ik leerde te zien wat mij drijft om bepaalde dingen juist wél of niet te doen. Al pratende over kwaliteiten en successen ontdekte ik mijn sterke kanten en kon deze beter belichten. Dit bood mij aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling.“

Wat heeft dit loopbaantraject voor zzp’ers jou gebracht?
“Tijdens dit traject voor zzp’ers heb ik inzicht gekregen in hetgeen mij in mijn werk energie geeft en waardoor ik in beweging kom. Ook ben ik me bewust van welk gedrag van anderen ik irritant vind en is het nu duidelijk waarop ik ‘leegloop’. Deze inzichten maken het gemakkelijker om van mezelf te begrijpen waarom ik bepaalde keuzes maak.
Een groot deel van de gesprekken ging over mijn interesses en passies: wat draag ik nou eigenlijk bij aan deze wereld? Toen we dit helder hadden, onderzochten we hoe deze overtuigingen te verbinden zijn aan een manier om uiteindelijke inkomsten te genereren. Zo kwamen we tot de opleiding en banen die bij mij passen.
Aan de hand van 3 succesverhalen in mijn werk en leven, hebben we mijn kwaliteiten herleid. Dit was een aangename bevestiging, omdat ik meestal geneigd ben om alles wat ik doe maar heel gewoon te vinden.”

Heb je nog tips voor andere zzp’ers?
“Twijfel niet of je een persoonlijk loopbaantraject voor zzp’ers iets voor jou is. Doe het nou gewoon! Het is laagdrempelig en je wordt er altijd wijzer van. Al is het maar omdat het uit jezelf moet komen. Veel over jezelf weet je meestal wel, maar is goed om bewust te noemen. Het is fijn om een onafhankelijk luisterend oor te hebben en begeleiding te krijgen op je weg door je arbeidzame leven. Als zzp’er zit je vaak op een eilandje en heb je soms een zetje nodig om daarvan af te komen. Uiteindelijk kan het je ook bevestigen in de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt. Kortom een win-win situatie!”

Angela aan het woord over dit traject:
“de kandidaat is een gedreven zangcoach vol passie over haar vak. Toch piekerde ze ook veel en haar zelfvertrouwen kon een boost gebruiken. Na 4 intensieve gesprekken en opdrachten heeft ze een gevulde actielijst gemaakt om haar doel te bereiken. Ze weet nu welke functierichtingen bij haar passen en ook kansen bieden op de arbeidsmarkt. Nu ze haar focus helder heeft ben ik ervan overtuigd dat ze de juiste opleiding gaat volgen om zichzelf verder te specialiseren.”