• 27 januari 2024

Wat geeft me energie? Waar liggen mijn valkuilen? En wat heb ik nodig om beter en fijner te kunnen functioneren binnen mijn huidige functie?

Ontdek hoe een HRM-medewerkster haar werkenergie in balans bracht met behulp van coaching en de Werkenergieanalyse.

Als loopbaancoach heb ik een aantal professionals geholpen om grip te krijgen op hun energie en stressniveaus. Een recente klant, een HRM-medewerkster, worstelde met een overweldigend gevoel van overvraging en stress.

Haar bedrijfsarts adviseerde haar om externe hulp te zoeken, en zo kwam ze bij mij terecht.

Tijdens ons traject van vier gesprekken onderzochten we haar energiegevers en -nemers, haar valkuilen en hoe ze haar grenzen kon bewaken. De Werkenergieanalyse fungeerde als ons kompas, waardoor we zowel verwachte als onverwachte inzichten verkregen. Het werd duidelijk dat haar werkdruk haar werk-privébalans verstoorde. Wat ze minder in de gaten had, was welke invloed ze hierop had. De medewerkster was geneigd om alles naar zichzelf toe te trekken, maar ook om voor een ander in te vullen. Daar hebben we tijdens onze gesprekken veel aandacht aan besteed.
Een belangrijk aspect van ons traject was het delegeren van taken en het leren om ‘nee’ te zeggen. Door middel van praktische methoden zoals het kwadrant van Eisenhower, leerde ze prioriteiten stellen en taken effectief verdelen. Dit resulteerde niet alleen in minder stress, maar ook in meer vertrouwen en assertiviteit.

Het succes van ons traject was mede te danken aan de nauwe samenwerking met haar leidinggevende, die continu haar vooruitgang volgde en ondersteunde. Nu het traject is afgerond, blijft de leidinggevende de voortgang bewaken waardoor het functioneren en welzijn van de medewerkster worden geborgd.

Het resultaat van ons werk mag er zijn: Op een schaal van 1 tot 10 kent de medewerkster een groei van 3 naar 7 op alle leerdoelen, aanzienlijk verminderde stress gerelateerde klachten en een hernieuwd gevoel van rust en zelfvertrouwen. Met slechts vier gesprekken heeft deze HRM-medewerkster haar werkenergie getransformeerd en staat ze sterker dan ooit tevoren.

Wil jij ook meer rust, overzicht en energie in je werk? Neem dan vandaag nog contact op voor een kennismakingsgesprek en ontdek wat coaching en de Werkenergieanalyse voor jou kunnen betekenen.