Zzp’er start als jeugdhulpverlener

Met haar 24 jaar is ze een jonge professional als ze bij mij aanklopt.
Ze heeft drie jaar werkervaring als Jeugdzorgwerker en Groepsbegeleider. Als haar jaarcontract niet verlengd wordt ziet ze dit als een kans om te starten met haar eigen bedrijf.

1. Wat was de reden dat je je aangemeld hebt?

“Ik wist dat ik voor mezelf wilde beginnen, in de jeugdhulpverlening, maar ik vond het moeilijk hierin concreet te worden. Geen idee hoe ik dat vorm moest geven. Daarom koos ik voor een kort begeleidingstraject van 4 gesprekken voor startende ondernemers. Zo kan ik focus aanbrengen en dichterbij mezelf te komen.”

2. Waarom heb je voor Angela gekozen?

“Angela heeft haar kantoor in Uden. Lekker dichtbij en ik vond haar “kundigheid” uitstralen. Dus heb ik een kennismaking ingepland.”

3. Waar hebben jullie tijdens de gesprekken aandacht aan besteed?

“Wie ben ik en wat wil ik? Hoe gaat het stromen? Toen keken we naar hoofd- en hartdoelen. Hoe ga ik die hartdoelen omzetten naar werk? Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe breng ik dat over aan de juiste mensen?”

4. Wat was het resultaat? Wat heeft het je opgeleverd?

“Vooral veel zelfinzicht. Daardoor meer richting en dat bracht me rust. Ik ben sterker in mijn schoenen komen te staan doordat ik wist waar mijn focus lag. Ik heb netwerkgesprekken gevoerd en een tijdelijke opdracht geworven. Daarnaast is mijn website is online gegaan.”

5. Heb je nog tips voor andere zzp’ers?

“Blijf dichtbij jezelf dan komen de mensen die bij je passen naar je toe. Spiegel jezelf hier ook in, mogelijk met hulp van een loopbaancoach die gespecialiseerd is in de begeleiding van startende zzp’ers”