Concrete antwoorden op loopbaanvragen

Stoppen, doorgaan en starten in 2021

Doelen stellen voor het nieuwe jaar. Wie heeft dat niet gedaan de afgelopen weken?

Omzet doelen, commerciële targets en deze vertalen naar maanddoelstellingen. Verplichte kost voor velen, maar zinvol?

Mooie plannen op papier gezet, maar je voert ze niet of ten dele uit?

Heb je ook stil gestaan bij wat je werkelijk wil in 2021? En heb je jezelf afgevraagd of je er blij van wordt en er zin in hebt?

Door mijn volle caseload had ik het schrijven van mijn plan voor 2021 uitgesteld. Ik weet dat ik daar bewust tijd en ruimte voor dien te maken. Inmiddels is het half januari. Ik heb tijd in mijn agenda gereserveerd voor het maken van mijn plan. Ik doe dat aan de hand van de oefening hoofd – en hart doelen.  Hoofddoelen zijn de zakelijke doelen (omzet, targets) en hartdoelen gaan over je verlangen en wat je werkelijk wil.

Ik ga aan de slag met de vragen:

  • Waar ga ik mee stoppen in 2021?
  • Waar mag ik mee doorgaan in 2021?
  • Waar ga ik mee starten in 2021?

De antwoorden uitschrijven werkt voor mij en mijn kandidaten erg goed. 

Terwijl ik mijn  antwoorden noteer wordt voor mij overduidelijk: Ik ga stoppen om overal ja op te zeggen.  Ik ga nee zeggen tegen te lange dagen maken.

Ik ga door met de coachingstrajecten die mij energie opleveren: de zzp’ers en medewerkers die graag een volgende stap willen zetten, maar stagneren. Het geeft mij voldoening als een kandidaat met mijn hulp een weloverwogen keuze maakt en ook stappen gaan zetten in de richting van zijn/haar doel.

Deze aanpak werkt! Vanuit de focus die ik aanbreng ga ik acties formuleren en uitvoeren. Zo werk ik doelgericht naar mijn ideale bedrijf.

Ik kom tot het inzicht dat ik vanuit mijn ervaring en deskundigheid zzp’ers en medewerkers met mijn succesvolle aanpak kan begeleiden. Door mijn oefeningen en stimulans help ik mensen op weg. Ik  laat ze zelf de regie pakken en stappen zetten naar een  nieuw perspectief.

Ze moeten mij dan wel weten te vinden! Dat betekent dat ik ga starten met vertellen over waar ik me dagelijks mee bezig houdt. Deze blog is daar een resultaat van.

Ben jij iemand die hulp kan gebruiken bij het stellen van hoofd- en hartsdoelen? Of die mooie plannen heeft, maar ze niet uitvoert? Neem dan contact met me op. Ik help je graag.

Delen mag: