Concrete antwoorden op loopbaanvragen

Loopbaanontwikkeling

Omdat medewerkers vandaag de dag steeds langer door moeten werken tot aan hun pensioen, doen bedrijven er goed aan om te blijven investeren in loopbaanontwikkeling. Angela van Berkel uit Sint Hubert, legt uit waarom.

Loopbaanadvies is onder andere ook een strategisch middel in de bedrijfsvoering van een organisatie om medewerkers optimaal te laten presteren voor de dagelijkse werkzaamheden.

Is een medewerker nog wel gelukkig met zijn of haar werkzaamheden?
Zijn er belangrijke ontwikkelingen in het vakgebied voor een medewerker aan de orde?
Bestaat de functie nog wel over een paar jaar?
Maakt een medewerker zich zorgen over de toekomst van de organisatie?
Hoe gaat een medewerker om met korte of langdurige werkdruk?
Welke relevante bijscholingen bestaan er allemaal voor de medewerker?
Wat voor mogelijkheden bestaan er allemaal voor een eventuele omscholing?

De Loopbaan Advies Groep begeleidt bedrijven van A tot en met Z, met alle facetten die te maken hebben op het gebied van  in-, door – en uitstroom van medewerkers.

 

Voor 45+ medewerkers bestaat een subsidie voor ontwikkeladvies, waar werkgevers gratis gebruik van kunnen maken. Deze subsidie geldt momenteel voor de volgende branches/functies:

  • Administratief, secretarieel en managementassistenten
  • Ambulancepersoneel, inclusief meldkamerpersoneel
  • Basisonderwijs
  • Catering
  • Detailhandel
  • Gemeenteambtenaren
  • Logistiek
  • MBO onderwijs
  • Schoonmaakbranche
  • Verkoopmedewerkers

Investeren in medewerkers, is investeren in bedrijfsvermogen voor de toekomst. Vandaar dat wij graag vrijblijvend advies willen geven aan werkgevers die op dit moment nadenken over outplacement, assessments of overige zaken om het beste uit hun medewerkers te halen.

Voor de medewerker:
“Het ontwikkeladvies, als regeling, helpt om tijdig na te denken over je toekomst in je werk.  Samen met een loopbaanadviseur onderzoek je wat je allemaal kunt en wilt om werkend je pensioen te halen. Misschien wil je iets heel anders, maar heb je geen idee wat er mogelijk is. Of je wilt leren met die steeds grotere werkdruk om te gaan. Misschien wil je doorgroeien, maar in welke richting? Misschien wil je solliciteren, maar hoe gaat dat tegenwoordig? Dat zijn een paar voorbeelden van onderwerpen die in je persoonlijke ontwikkelplan kunnen staan. Het resultaat van het ontwikkeladvies is een persoonlijk ontwikkelplan voor de komende jaren.”

Delen mag:

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.