Concrete antwoorden op loopbaanvragen

Gratis ontwikkeladvies!

Heb je vorige keer achter het net gevist? Wil je graag bij mij voor een gratis ontwikkeladvies in aanmerking komen? Meld je dan snel aan. Momenteel zijn de subsidievoorwaarden nog niet precies duidelijk. Aanmelden bij  mij is toch al mogelijk. Dan plaats ik je op de wachtlijst. Vanaf 1 december gaat het subsidieportaal open en dan ga ik kandidaten registeren.

Het ontwikkeladvies:

Waar gaat dit precies over?

Er zijn veel werknemers en ZZP’ers die door de corona crisis worden geraakt.

Speciaal voor deze mensen geeft de overheid € 50 miljoen met de NL leert door subsidie voor ontwikkeladvies, om- en bijscholing.

Als onderdeel van het tweede steunpakket kunnen werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de NL leert door regeling!

Hoe kan ik dit aanvragen?

Door je bij een erkend loopbaancoach aan te melden. Ik ben een erkend Register loopbaanadviseur en ik kan je vanaf 1 december registreren bij het Ministerie voor deze subsidie.

Hoe werkt het precies?

Tijdens een aantal gesprekken met jouw loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Wat wordt er NU van mij verwacht?

Aanmelden! Zodra het kan, registreer ik. Eind november verwacht ik  meer duidelijkheid en ga ik afspraken inplannen voor december.

Waarom doet de regering dit?

Het kabinet wil met het pakket mensen helpen om zich aan te passen aan de nieuwe economische realiteit. Daarom zijn werkgevers die de NOW-regeling aanvragen bijvoorbeeld verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen. Werknemers kunnen daarvoor gebruik maken van bestaande regelingen zoals de fiscale studieaftrek of de mogelijkheden die hun O&O-fonds biedt. In aanvulling daarop heeft het kabinet 50 miljoen euro uitgetrokken voor het crisisprogramma NL Leert Door, waarmee mensen kosteloos ontwikkeladviezen en online scholing kunnen volgen.

Wat moet ik zelf betalen?

Je krijgt vier begeleidingsuren gratis. Het enige wat belangrijk is, is dat je meewerkt aan het traject en de benodigde formulieren voor de subsidie invult. Daar help ik je  uiteraard mee!

Delen mag: