Employabilitycheck

Je bent alweer een tijdje werkzaam in je huidige functie. Je wilt je als persoon verder ontwikkelen en je loopbaanmogelijkheden verkennen. De balans opmaken en jezelf van tijd tot tijd de vraag stellen:

  • Hoe heb ik me ontwikkeld tot nu toe?
  • Waar liggen mijn kwaliteiten en interesses?
  • Hoe waardevol ben ik voor de organisatie?
  • Welke mogelijkheden heb ik op de arbeidsmarkt?
  • Welke vacatures zijn er voor mij beschikbaar?

Antwoorden op de bovenstaande vragen kan gegeven worden door de EmployabilityCheck.

De EmployabilityCheck is een online selfservicepakket dat o.a. bestaat uit een veelgebruikte en goed onderbouwde persoonlijkheidsvragenlijst (OPQ) .

Voor wie:
Voor iedereen die meer inzicht wil in hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen en welke mogelijke banen en vacatures beschikbaar zijn.
Er zijn vragenlijsten op VMBO/MBO niveau en MBO+ niveau en hoger.

Werkwijze:
Er wordt gestart met een (korte)intake om de loopbaanvraag te verhelderen en te bepalen of door middel van inzet van de EmployabilityCheck een antwoord geformuleerd wordt op de loopbaanvraag.
Vervolgens krijg je een inlogcode en kunnen de vragenlijsten via internet ingevuld worden. Het invullen van de vragenlijsten duurt ongeveer 2 uur.
Daarna worden de testresultaten uitgebreid nabesproken met de adviseur. De testresultaten worden vertaald naar een persoonsbeschrijving (wie ben je), wat je doet of kan, wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn. In het rapport worden de uitslagen gekoppeld aan de huidige arbeidsmarkt.
Na de bespreking is het mogelijk dat je toegang krijgt tot een digitale vacaturebank waar 40.000 actuele vacatures in opgenomen zijn.
Het rapport kan als basis dienen voor een loopbaanactieplan dat je met je eigen leidinggevende gaat bespreken.
Indien nodig kunnen er vervolggesprekken plaatsvinden om je te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.

Resultaat:
Een persoonlijke rapportage met daarin een concreet beeld van je huidige werksituatie en je kansen op de arbeidsmarkt, zowel binnen als buiten je vakgebied.
De EmployabilityCheck is een goede basis voor een gesprek met je leidinggevende over je loopbaan. Het is ook mogelijk de resultaten te koppelen aan concrete vacatures.