Employabilitycheck

Bewustwording, activering en inzicht in de kansen van uw medewerkers.

Wat is een EmployabilityCheck?
De EmployabilityCheck is een digitaal instrument dat op unieke wijze beproefde vragenlijsten koppelt met beroepen en actuele vacatures. Er wordt op een overzichtelijke, gebruikersvriendelijke en snelle manier inzicht in iemands persoonlijkheid en loopbaanmogelijkheden verkregen, die bovendien gekoppeld zijn aan de actuele arbeidsmarkt. Van alle vacatures is ook de regionale ontwikkeling op de arbeidsmarkt inzichtelijk gemaakt.

Voor wie?
Voor alle medewerkers die behoefte hebben aan een korte, gerichte ondersteuning om hun kansen op de arbeidsmarkt zowel binnen als buiten hun vakgebied te onderzoeken.
Er is een versie voor LBO/MBO en MBO+/HBO.

Werkwijze:
Na een korte intake kan de medewerker zelfstandig aan de slag met het online-selfservice instrument. De EmployabilityCheck bestaat uit een viertal vragenlijsten (o.a. de OPQ) die via internet ingevuld kunnen worden, nadat de medewerker zijn inlogcode gekregen heeft.
Het invullen van de vragenlijsten duurt ongeveer twee uur.
De resultaten worden tijdens de nabespreking uitgebreid besproken. Daarna kan de medewerker toegang krijgen tot de vacaturebank.
De medewerker ontvangt een persoonlijke rapportage die als basis kan dienen voor een loopbaanactieplan of outplacementtraject.

Resultaat:
Inzicht in de capaciteiten en bereidheid van uw medewerkers om tot actie over te gaan.
Wie ben ik, wat wil ik, waar liggen mijn kansen en hoe ziet mijn arbeidsmarkt eruit zijn vragen waar uw medewerkers met de employabilitycheck antwoord op krijgen. De resultaten worden vertaald in een rapportage die de basis kunnen vormen van een loopbaanactieplan.
Voor medewerkers die zich daaropvolgend extern willen of moeten oriënteren staat een vacaturebank met dagelijks 40.000 vacatures ter beschikking.
Inzet van de employabilitycheck maakt het mogelijk om loopbaantrajecten en outplacementtrajecten zo efficiënt en effectief mogelijk in te vullen.

Duur:
Korte intake, invullen vragenlijsten, 1 nabespreking en rapportage.
Eventueel aangevuld met begeleidingsgesprekken om loopbaanmogelijkheden nader te concretiseren.