Outplacement

Outplacement begeleiding is het planmatig begeleiden naar een andere baan. Het is een
individueel traject. De adviseur is gedurende het gehele traject je klankbord en vraagbaak.
Je wordt begeleid en ondersteunt bij het maken van keuzes en het vinden van een baan die
bij je past.

Voor wie:
Al je vrijwillig of noodgedwongen op zoek gaat naar een andere baan.

Werkwijze:
Er wordt gestart met een kennismakingsgesprek waarin de huidige situatie, verwachtingen en ambities aan bod. 
Vervolgens wordt er een persoonlijk begeleidingplan opgesteld. Waarbij het doel is om zo snel mogelijk een passende baan te verwerven die perspectieven biedt voor de langere termijn.

Er is een breed scala aan faciliteiten en ondersteuning mogelijk. Meestal wordt een begeleidingstraject gestart met het opstellen van een persoonlijk profiel waarbij de EmployabilityCheck wordt ingezet. De EmployabilityCheck bestaat uit een aantal tests en vragenlijsten om de functiemogelijkheden zowel binnen als buiten het eigen vakgebied in kaart te brengen. De resultaten van de EmployabilityCheck geeft een goede aanzet om de arbeidsmarkt te verkennen en de zoekrichting te bepalen.
Je wordt ondersteund in het vergroten van je sollicitatievaardigheden (brief, CV, vacature-analyse, sollicitatiegesprek, netwerken)

Er wordt een actieve houding van je verwacht bij het solliciteren en zoeken van geschikte vacatures. Hiertoe krijg je gratis toegang tot een geautomatiseerde vacaturebank die vacatures aanbiedt die passen bij het opgestelde persoonsprofiel.
Samen met je adviseur die je ondersteunt en adviseert gaan we op zoek naar een passende baan die je voor langere termijn een perspectief biedt.

Duur:
De duur van een outplacementtraject verschilt per persoon en per situatie. Trajecten kunnen variëren van 3 maanden tot 1 jaar. Gemiddeld neemt een outplacementtraject 4 tot 8 maanden in beslag.